Open menu

22 листопада 2023 року у КЗ КОР «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж» в рамках декади педагогічної майстерності викладачів циклової комісії іноземних мов відбулася зустріч за круглим столом «Підготовка здобувачів профільної середньої освіти до національного мультипредметного тесту з іноземної мови».  

Метою зустрічі було обговорення шляхів підготовки здобувачів профільної середньої освіти до національного мультипредметного тесту з іноземної мови. Голова циклової комісії Валентина Лук’яненко повідомила  про  зміст завдань блоку НМТ з англійської мови у 2023/2024 навчальному році, який  міститить частини «Читання» та «Використання мови», а також  наголосила, що  тест не міститить завдань з аудіювання та завдань для надання письмової розгорнутої відповіді за комунікативною ситуацією.

Завідувач навчально-методичного кабінету коледжу Олена Счастлива проаналізувала критерії оцінювання  завдань блоку НМТ з англійської мови. Викладачі циклової комісії Ольга Жало та Маргарита Молокова поділилися досвідом роботи з якісної  підготовки студентів до виконання завдань блоку НМТ з англійської мови та обговорили покрокову  структуру блоку НМТ, який міститиме  32 завдання, з-поміж яких: 5 завдань з вибором однієї правильної відповіді; 11 завдань на встановлення відповідності; 16 завдань на заповнення пропусків у тексті. Колеги висловили думку, що, перш за все, студентам  варто продовжувати ретельно працювати над навчальним матеріалом програми з іноземної мови на аудиторних заняттях у коледжі. Для самостійного тренування доречно використовувати посібники для підготовки до тестування; тести НМТ та ЗНО-онлайн з іноземної мови за минулі роки. Така підготовка допоможе не лише якісно повторити теми з іноземної мови, передбачені програмою, чи відпрацювати найбільш проблемні розділи, а також призвичаїтися до роботи в середовищі онлайн-тестувальників.