Open menu

1 грудня, у Всесвітній день боротьби зі СНІДом, ми звертаємо увагу на проблему, що часто залишається непоміченою у повсякденному житті. Цей день не лише нагадує про важливість попередження зараження нал ВІЛ, але й звертає увагу на тих, хто вже опинився в цьому складному становищі.

Однією з ключових щоденних місій - забезпечення інформованості щодо ВІЛ та заохочення практики безпечних стосунків. Проведення лекцій та роздача інформаційних буклетів може сприяти усвідомленню ризиків та заохоченню здорового способу життя.

У День підтримки СНІД-хворих та ВІЛ-інфікованих соціальним комітетом Білоцерківського гуманітарно-педагогічного фахового коледжу було проведено тематичну акцію-перформанс. При вході роздавали червоні стрічки-крапельки, що є символом цього дня, та залучали студентів до обговорення важливості проходження профілактичних оглядів (згодившись, студенти клеїли крапельки крові на тематичний плакат).

Важливо розбити стереотипи, пов'язані з ВІЛ, та створити атмосферу, де кожна людина може відчувати себе безпечною та прийнятою.

Загальносвітовий День ВІЛ-інфікованих — це час для об'єднання усіх рівнів суспільства у боротьбі з епідемією та підтримки тих, хто живе з ВІЛ. Вважаємо, кожен заклад освіти повинен відігравати важливу роль у цьому процесі, будучи місцем, де формуються не лише знання, а й толерантне та відкрите суспільство.