Open menu

Народні традиції - це своєрідна основа культурної спадщини будь-якої нації. Без їх збереження втрачається зв'язок між поколіннями, розмивається національна ідентичність. Тому дуже важливо шанувати і підтримувати українські звичаї. Це не просто дань минулому - це фундамент нашої самобутності як нації. Зберігаючи традиції, ми зберігаємо свою ідентичність, а втративши їх - втрачаємо самих себе, свою культурну спадщину, історію, коріння. А це прямий шлях до асиміляції та розчинення нації в інших культурах. Тому збереження народних традицій - наш обов'язок перед минулими і майбутніми поколіннями. 

Саме тому 7 грудня 2023 року у Білоцерківському гуманітарно-педагогічному фаховому коледжі відбулися заходи до Дня української хустки.

Цього дня студенти, викладачі та працівники закладу освіти з гордістю демонстрували свої різнобарвні хустки з традиційними українськими орнаментами. Дівчата зав'язували їх навкого голови, вдягали вишиті сорочки та народні прикраси.  

Окрім того, за ініціативи студентської ради коледжу студенти 21 СО(ом) групи організували акцію зі збору коштів для купівлі автомобіля військовим в/ч 7298, запропонувавши всім бажаючим намалювати хною український орнамент на руці. За символічну добровільну пожертву мисткині створювали справжні шедеври на руках викладачів, студентів та гостей свята.  

День української хустки залишив по-справжньому святковий настрій. Учасники заходу відчули себе великою українською родиною, об’єднаною традиціями та прагненням допомогти.