Open menu

18 січня 2024 року в режимі online відбулося засідання обласної педагогічної студії Тетяни Тоцької, директора закладу дошкільної освіти «Ялинка» ім. В.О.Сухомлинського, Всеукраїнського центру із впровадження та розповсюдження ідей В.О.Сухомлинського Броварської міської ради, з теми  «Використання літературної спадщини В.О.Сухомлинського у процесі національно-патріотичного виховання дітей дошкільного віку», у якому взяли участь викладачі кафедри педагогіки і психології дошкільної та початкової освіти і студенти спеціальності 012 Дошкільна освіта Комунального закладу Київської обласної ради «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж».

Координатор педстудії Тетяна Корж, викладач кафедри, методист відділу дошкільної освіти КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів», вказала на важливість розвитку мовлення дітей, адже В.О.Сухомлинський називав мову «невмирущим джерелом», з якого дитина отримує уявлення про свій край, свою Батьківщину, своє місто та навколишній світ.

У ході теоретичного блоку педагогічної студії Тетяна Тоцька запропонувала слухачам зануритися у казки та оповідання В.О.Сухомлинського, звернувши увагу на важливість  збагачення мовлення дошкільнят засобами художньої виразності. 

Практичний блок було присвячено питанням розширення та збагачення словника дітей у процесі ознайомлення їх з осінніми явищами природи, використання анімованих творів В.О.Сухолинського: «Ой, піду я лугом»,  «Дуб і лоза» (Тетяна Тоцька, Ірина Туник, начальник відділу дошкільних, позашкільних закладів та виховної роботи Управління освіти і науки  Броварської міської ради),  «Малий вітер» (Тетяна Тоцька, Наталія Левадська, вихователь-методист закладу).

Учасники педагогічної студії отримали домашнє завдання і  виявили  бажання продовжувати освітню співпрацю з метою професійного розвитку.