Open menu

До Дня пам’яті Героїв Крут працівники центральної бібліотеки для дорослих провели для першокурсників Білоцерківського гуманітарно-педагогічного фахового коледжу годину-реквієм «Крути: і сум, і біль, і вічна пам’ять».

Спеціальним гостем заходу був історик, краєзнавець, провідний редактор відділу інформаційно-краєзнавчої роботи ЦБС Анатолій Бондар, який розповів про героїчну сторінку в історії України, пов'язану з боєм під Крутами. Саме в цей день кілька сотень студентів, гімназистів та військових в нерівному бою з червоноармійцями показали справжню відданість своєму народу. Юні добровольці на 4 дні стримали наступ більшовиків на Київ, завдавши ворогу значних втрат. Ця битва стала легендарною, вона символізує патріотизм і самопожертву молоді в боротьбі за Українську Незалежність.

Завідуюча відділом обслуговування книгозбірні Людмила Чупак наголосила, що подвиг юних Героїв Крут приклад для багатьох наступних поколінь. Цей подвиг через 104 роки повторили українські захисники, які у жорстоких боях неподалік від місця подвигу Героїв Крут: у Мощуні, Ірпені, Макарові, Бучі, Бородянці, під Крутами, відбили масований наступ рашистських загарбників і сьогодні продовжують чинити опір цинічному ворогу.

Людмила Федорівна також ознайомила студентів із книгами про Героїв Крут, які є у фонді бібліотеки та запросила усіх присутніх до книгозбірні. Наприкінці заходу студенти та бібліотекарі вшанували пам’ять українських Героїв хвилиною мовчання.