Open menu

У рамках декади педагогічної майстерності викладачів циклової комісії фізико-математичних дисциплін 07 лютого 2024 року в КЗ КОР «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж» було проведено позанавчальний захід для студентів 14 ПО(ін) та 11 СО(ом) груп на тему «Навчання в Інтернеті», який підготувала викладач інформатики Аліна Круликівська.

Всім відомо, що цифрова грамотність кожного з нас відіграє важливу роль у розвитку цифрового суспільства. Кожна людина, яка здобуває нові знання та навички, сприяє розвитку цифрової грамотності всього населення України. 

Мета заходу – ознайомити здобувачів освіти з освітніми онлайн-платформами, визначити особливості, ключові аспекти ефективного навчання в Інтернеті, розвивати цифрову компетентність, вміння аналізувати інформацію, працювати в команді, використовувати мережу Інтернет для навчання, удосконалювати навички самоосвіти, саморозвитку.  

Тему заходу було розкрито за таким планом:

  • Вступне слово викладача
  • Вправи «Налаштування», «Очікування», «Пригадай»
  • Вправа «Обери онлайн курс – отримай нові навички»
  • Робота в групах: вправа «Переваги та недоліки навчання в Інтернеті»
  • Поради для ефективного навчання в Інтернеті
  • Заключне слово викладача

Студенти отримали поради для ефективного навчання в Інтернеті, які допоможуть правильно організувати освітній процес для успішного засвоєння знань та отримання навичок у цифровому освітньому середовищі.

Захід є актуальним, адже світ розвивається настільки швидко, що необхідно протягом життя отримувати нові знання і навички, адаптуватися до змін, бо у цифровому світі вміння швидко знаходити потрібну інформацію та ефективно працювати з нею має не тільки вирішальне значення, а є вимогою сучасного життя. 

Година цифрової грамотності сприяла розвитку цифрової компетентності, необхідної здобувачам освіти для успішного навчання та подальшої професійної діяльності.