Open menu

“Випадкова зустріч з гарною книгою 

може назавжди змінити долю людини”

Марсель Прево


13-15 лютого  2024 року в читальній залі бібліотеки проведені бібліотечні заняття для першокусників на тему ««Бібліографічний опис – результат наукової обробки документів. Поняття, функції та методика складання» бібліотекарем Тетяною Шелест спільно з викладачем навчальної дисципліни «Вступ до спеціальності» Ларисою Медвідь.

Ознайомити та навчити  першокурсників  працювати з бібліографічним апаратом бібліотеки, різними джерелами інформації; формувати в студентів глибокі знання про книгу та видову різноманітність друкованих джерел; навчити  працювати з науковою та іншою літературою, складати бібліографічний список літератури; розвивати увагу, пам’ять, мислення, зв’язне мовлення; виховувати любов до книги – така мета зазначеного бібліотечного заходу.

Практичні завдання зі складання бібліографічного опису на книгу та статтю з журналу відповідно до ДСТУ 7.1:2006 ― «Система стандартів з інформації, бібліотечної та видавничої справи. Бібліографічний запис. Бібліографічний опис. Загальні вимоги та правила складання» та ДСТУ 8302:2015 ― «Інформація та документація. Бібліографічне посилання. Загальні вимоги та правила складання» виконані успішно, під час якого студенти продемонстрували володіння бібліотечною термінологією та вміння самостійно здійснювати пошук потрібної інформації.   

На завершення заходів була проведена розмова про розкіш людського спілкування, що сприяла вихованню у підлітків почуття колективізму, дружніх стосунків, взаємоповаги, співчуття та співпраці.