Open menu

З 15 лютого в читальній залі бібліотеки створена книжкова виставка українознавчої тематики “Цвіт народної мудрості”

Національне виховання є однією із важливих складових виховання особистості. Українське суспільство сьогодні потребує виховання патріотизму, духовно-моральних цінностей у його громадян; формування в молоді активної, соціально значущої позиції, пов’язаної із захистом інтересів своєї родини, рідного краю, реалізацією особистого потенціалу на благо української держави.

Об’єктивне та глибоке вивчення історії рідного краю, пракоренів українського народу та родовідних традицій може прояснити чимало загадкових сторінок нашої минувшини. На виставці зібрана література, яка допоможе дізнатися більше про історію, культуру, традиції українців. Почесне місце на виставці займають книги про народні звичаї та обряди, пов’язані зі святами, дохристиянським природним астрономічним календарем, за яким жили наші предки. Тут є ілюстровані альбоми з історії національного вбрання різних областей України, ремесел,  декоративно-вжиткового мистецтва. Також широко представлені грунтовні етнологічні дослідження, зібрання документів про українські традиції виховання дітей...

Забуваючи неістотне, народ прагне зберегти й примножити найуспішніший досвід життя на своїй землі. Тож ми повинні його вивчати.