Open menu

Українці завжди могли знайти точки опори навіть під час найважчих періодів історії. Сьогодні, коли російська армія намагається стерти з лиця землі цілі українські міста, світ навколо нас набуває величезної символічної ваги. 

Народні символи України називають скарбом українського народу. За пів року війни росії в Україні ця скарбничка поповнилася новими символами незламності й стійкості, любові й самопожертви, героїчного спротиву 
й сміливості, турботи й поваги. Саме вони додають впевненості у нашій Перемозі. Ми тримаємося за них, згадуємо про них під бомбами та під час сирен, створюємо меми й жарти. Адже почуття гумору — це теж зброя неабиякої сили.

Саме тому тематична п’ятниця, 23 лютого 2024 року, у КЗ КОР «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж» була приурочена символам боротьби за незалежність до 10-річчя російсько-української війни. І хоча цього тижня студенти навчалися дистанційно, але на сторінці коледжу в Інстаграмі поділилися фото з символами, які за роки війни стали народними. Пес Патрон, банка з помідорами, чашка з написом «Доброго вечора, ми з України», поштові марки Укрпошти, ювілейні монети — беззаперечні бестселери серед сучасних символів для здобувачів освіти нашого коледжу.