Open menu

У сучасному світі питання здоров'я та його збереження стає все більш актуальним. Особливо важливою є проблема куріння, яка, незважаючи на різноманітність форм, завдає серйозної шкоди нашому здоров'ю. Чи то цигарки звичайні, чи електронні сигарети - обидва види споживання тютюну ведуть до серйозних наслідків для організму. За дослідженнями, куріння є фактором ризику для розвитку серцево-судинних захворювань, хронічних захворювань легень, раку та інших серйозних проблем, які можуть призвести до передчасної смерті та погіршення якості життя.

Усвідомлюючи важливість цієї проблеми, 15 березня 2024 року в КЗ КОР "Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж" відбулося цікаве та пізнавальне заняття, організоване соціальним педагогом Любов'ю Черниш. Тема заходу "Куріння: шкода звичайних та електронних сигарет" відобразила наслідки споживання тютюну та акцентувала увагу на негативних наслідках для здоров'я.

Під час заняття разом із студентами було проведено аналіз рис характеру, які є притаманними здоровій людині, та виявлено чинники, що негативно впливають на стан здоров'я. Завдяки практичній вправі "Модель здоров'я" учасники заняття мали змогу відчути наслідки поступового руйнування власного організму та оцінити вплив цього процесу на загальний показник якості життя.

У заключній частині заходу студенти  через проєктну діяльність створили антирекламу під назвою «Скажи «Ні» тютюнопалінню» та підготували виступ агітбригади «За здоровий спосіб життя». Ці ініціативи мають на меті поширення  інформації про шкідливість куріння та спонукання людей до здорового способу життя.

Такі заходи спрямовані на підвищення обізнаності та усвідомлення молодими людьми наслідків вживання тютюну, що є кроком до подальшого оздоровлення суспільства.