Open menu

Успішний шлях до кар'єрного зростання чітко прокладений через розвиток лідерських якостей, які включають у себе здатність вести та впливати на інших, ухвалювати рішення та нести відповідальність за їхні наслідки. Залучаючи до цього процесу такі важливі якості, як комунікабельність, емпатію, впевненість у собі, а також вміння мотивувати та служити прикладом, кожна особистість має змогу перетворитися у впливового лідера у своєму колективі або спільноті. Справжнє лідерство не лише сприяє досягненню мети, а й надихає та підштовхує інших до досягнень.

Тому в рамках декади педагогічної майстерності викладачів психолого-педагогічних дисциплін 19 березня 2024 року практичний психолог Аліса Веред та соціальний педагог Любов Черниш провели тренінг із розвитку лідерських якостей для студентів КЗ КОР «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж».

Під час заняття здобувачі освіти мали змогу визначити свій власний шлях розвитку лідерських якостей, залучившись до таких практичних вправ, як «Інтерпретація предметів і явищ» (сприяла виявленню власних якостей та ресурсів), інтерактивного змагання «Башта з макаронів» (відчуття лідерства в командній роботі та ініціатива стали важливими факторами), а також психологічної гри «Виживання на острові», під час якої кожен учасник відкривав себе, демонстрував свої сильні сторони та таланти.

У результаті тренінгу студенти отримали цінний досвід та інструменти для подальшого розвитку своїх лідерських якостей, здобули уявлення про власні сильні сторони та можливості, які можуть використовувати для досягнення успіху як у навчанні, так і в майбутній професійній діяльності.