Open menu

У рамках декади педагогічної майстерності викладачів психолого-педагогічних дисциплін КЗ КОР «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж» 20 березня 2024 року викладачкою психолого-педагогічних дисциплін Юлією Сидоренко проведено семінар-практикум до Всесвітнього дня казки «Казка в нашому житті». Учасниками заходу були здобувачі освіти 101СР і 2 ДО груп, а також викладачі Тетяна Панченко, кандидат психологічних наук, та Надія Стаднік, кандидат педагогічних наук.

Казка – це невичерпне джерело народної мудрості та один з найпопулярніших жанрів словесності. Перебуваючи сьогодні у сфері дитячого фольклору, вона зберігає архаїчні елементи, плекає ідеали краси, доброти, милосердя, засуджує жадібність, корисливість і нечесність. Також слухання казок допомагає розвинути мовлення і образне мислення. Тому важливо розповідати малюкам цікаві історії, а школярів спонукати самостійно складати казки. Завдяки казці освітній простір дитини, дорослої людини перетворюється у фантастичний світ, де відбувається активізація внутрішніх ресурсів особистості, моделюється, гармонізується майбутнє, вдосконалюється взаємодія з навколишнім світом.

Під час заходу здобувачі освіти мали змогу прослухати казки, проаналізувати їх, усвідомити ті уроки, які дає казка для розвитку особистості – це уроки на все життя: основи дружби, відваги, співчуття, уміння слухати; уміння пізнавати; уміння порівнювати та зіставляти; уміння мислити; естетичні відчуття; почуття гумору. Юлія Сидоренко інтерактивними вправами залучила учасників до прочитання уривків казок і виправлення помилок, до гри «Бюро знахідок». Також здобувачі освіти відгадували казки за підказками, розгадували ребуси та кросворди, брали участь у жартівливій вікторині. 

Присутні на семінарі-практикумі пройшли цікавий та пізнавальний шлях країною казок, перевірили свої знання та добре натренували пам’ять, згадали багато казок, які можуть використовувати в майбутній професійній діяльності. 

Нехай казкові герої завжди будуть поруч, надихаючи нас на нові відкриття і пригоди!