Open menu

З метою підтримки здорового способу життя здобувачів освіти 21 березня 2024 року в КЗ КОР «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж» відбулася цікава та пізнавальна Гостьова зустріч із представниками Реабілітаційного центру «Мій Вибір» на тему «Соціально-психологічна реабілітація осіб із залежністю», організована викладачкою психолого-педагогічних дисциплін Юлією Сидоренко.

До зустрічі було залучено здобувачів освіти 34 ПО(ін), 101 СР та 24 ПО(ін) груп.

Під час зустрічі представники Реабілітаційного центру «Мій Вибір» Олександр та Артем розкрили на прикладах з практики особливості соціально-психологічної реабілітації залежних людей, наслідки вживання наркотиків та алкоголю, що призводять не тільки до порушень стану здоров’я, а й до ігнорування загальнолюдських цінностей і норм поведінки. Сім’я, друзі часто потрапляють у коло співзалежних відносин, терплять поведінкові негативні наслідки рідної людини. З часом можуть перестати довіряти їй і залишити залежного один на один із цією проблемою. На допомогою таким людям приходять представники Реабілітаційного центру, які приділяють особливу увагу розробці та впровадженню нових підходів до профілактики, реабілітації та соціалізації залежних осіб для зниження ризику захворювання на наркоманію, токсикоманію, алкоголізм та ігроманію. 

Присутнім на зустрічі було надано контакти для зворотного зв’язку вразі потреби та запрошено на екскурсію до одного з відділень центру.