Open menu

20 березня 2024 року викладачі кафедри педагогіки і психології дошкільної та початкової освіти взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції з нагоди відзначення 190 річниці Українського державного університету імені Михайла Драгоманова «Інноваційні освітні технології в системі неперервної освіти: від дошкільної освіти  до освіти дорослих (вітчизняний і світовий досвід упровадження)».

Мета конференції – об’єднати провідних вітчизняних і закордонних учених, освітян, здобувачів вищої освіти та наукових ступенів, представників ЗМІ, громадських організацій, практиків для обміну досвідом і результатами досліджень в галузі інноваційної неперервної освіти; забезпечити міждисциплінарну платформу для поширення проблематики прикладних досліджень, інновацій в системі неперервної освіти (від дошкільної освіти до освіти дорослих) на сучасному етапі в умовах військового стану. Учасники заходу взяли участь у обговоренні проблем за тематичними напрями конференції: 

1. Філософія сучасної освіти і неперервної освіти.  

2. Національний та європейський досвід інноваційної діяльності дошкільної освіти в епоху турбулентності Всесвіту. 

3. Психолого-педагогічний супровід дітей раннього та дошкільного віку в умовах воєнного та повоєнного стану. 

4. Професійний розвиток педагогів у контексті європейських освітніх викликів: критичне мислення, комунікація, кооперація, креативність. 

5. Інноваційні технології вищої освіти та освіти дорослих в умовах військового стану: діджиталізація, розвиток мовленнєвої та комунікативної культури. 

6. Інклюзивні інноваційні технології в дошкільній освіті: досвід, перспективи.