Open menu

Чисте небо; гладь води навесні; напоєне свіжістю повітря... Швидше за все, саме такі асоціації виникають у свідомості людини, коли мова заходить про блакитний відтінок. Це колір життя, колір мрії, колір молодості…

Деякі дослідники впевнені, що слово "блакитний" походить від слова "голуб". При цьому інша частина дотримується тієї думки, що "блакитний" означає "глибокий".

Блакитний колір, значення в психології якого давно відоме, вважається бездонним. Він затягує і привертає до себе увагу. Цей колір в психології вважається закликом до пошуку себе, істини, до аналізу. Іншими словами, це тон усвідомленості, ясності та інтелекту. 

А ще блакитний вважається кольором креативу. Доведено, що він активізує мозкові центри, налаштовуючи їх на процес навчання. Саме тому 22 березня 2024 року тематичний день у Білоцерківському гуманітарно-педагогічному фаховому коледжі був оголошений як Blue Day. Синій, блакитний кольори у одязі, аксесуарах, предметах інтер’єру налаштовували цієї складної п’ятниці для усієї України і здобувачів освіти, і викладачів коледжу на продуктивну роботу, при цьому нейтралізуючи стреси і повертаючи душевну рівновагу.