Open menu

4 квітня 2024 року бібліотекар Тетяна Шелест спільно з викладачем української мови та літератури Наталією Корчинською для здобувачів освіти 21 ПО(ін) групи провели знайомство з українськими гумористами та їх творчістю, а також гру-вікторину “Жартівливі питання та забавні відгадки”. Організатори заходу об’єднали два свята: День сміху та Всесвітній день здоров’я, - щоб за допомогою сміхотерапії покращити ментальне здоров’я здобувачів освіти. 

Здавна українці вирізнялися дотепним гумором і жартами. Багато українських письменників пишуть у жанрі сатири і гумору. Це білоцерківці Віктор Євтушенко та Володимир Дідківський, а також Грицько Бойко, Павло Глазовий, Степан Руданський, Степан Олійник, Остап Вишня, Леонід Глібов та багато інших. Ознайомитися з їхніми книги можна було на книжковій виставці “Смішне перо не в гусака”.

 На занятті зі студентами розвивали навички та вміння самостійного і групового пошуку відповідей на запитання, творчу активність, слухову пам’ять, інтелект; виховували культуру спілкування, повагу до думки кожного, вміння коректно жартувати і розуміти жарти; розкрили значення гумору в житті людини. А на завершення бібліотекарка побажала:

Сторінку хочу я відкрити, а там ні горя, ні біди...

Ми дуже хочем в мирі жити сьогодні, завтра і завжди.