Open menu

Під таким гаслом відповідно до плану проведення декади педагогічної майстерності викладачів природничих дисциплін, БЖД та охорони праці проходили дні відкритих пробних уроків інтегрованого курсу «Я досліджую світ» здобувачів освіти КЗ КОР «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж».

10 квітня 2024 року відкритий пробний урок «Я досліджую світ» у 3-Г класі Білоцерківського ліцею-гімназії № 12 провела студентка 31 ПО(і) групи Софія Ільченко. Дослухавшись до порад учителя-класовода Олександри Кардаш і методиста Ольги Литвин, студентка розробила сучасний цікавий сценарій уроку на тему «Я маю право на права» і успішно його провела. Реалізуючи компетентнісний і діяльнісний підходи до навчання, значну увагу на уроці приділила формуванню когнітивного, емоційно-ціннісного і діяльнісного компонентів громадянської компетентності, розвитку морально-етичної свідомості – норм і правил взаємин людини з іншими людьми, соціальними групами і спільнотами. Перевагу надавала інтерактивним методам навчання, ігровій та практичній діяльності учнів. Навчальна мультимедійна презентація, створена студенткою-практиканткою, відповідала всім дидактичним вимогам, забезпечувала унаочнення найважливішого в навчальному матеріалі, сприяла розвитку понятійного мислення дітей, підтримувала емоційну, позитивну атмосферу уроку.  

Цей перший відкритий урок для Софії Ільченко – ще один крок до професійного становлення, а для запрошених студентів – шлях до розвитку їх професійної компетентності як майбутніх учителів початкової освіти.