Open menu

Після повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року Україна, на жаль, є країною з найбільшим забрудненням від мін та вибухонебезпечних предметів у світі. Через це різко зросла небезпека травмування дорослих і дітей внаслідок неправильного поводження з боєприпасами та вибухонебезпечними предметами, що залишилися на територіях проведення бойових дій, після численних обстрілів різних регіонів України, у деокупованих містах та селах, а також потрапили до неконтрольованого обігу на території всієї країни.

Саме тому 12 квітня 2024 року у рамках Тижня БЖ у Білоцерківському гуманітарно-педагогічному фаховому коледжі відбулися сесії курсу "Навчання населення України щодо попередження ризиків від мін та ВНП" від менторів Всеукраїнської асоціації саперів України

Мета курсу - підняття рівня поінформованості студентства щодо ризиків від мін та вибухонебезпечних предметів, формування у молоді навичок безпечної поведінки. 

У рамках заходу були проведені навчальні сесії для здобувачів освіти 12-и академічних груп та їх викладачів. Учасники освітнього процесу ознайомилися із матеріалами Модуля І (Що потрібно знати про небезпеку мін та вибухонебезпечних предметів) та отримали практичні навички безпечної поведінки.