Open menu

29 квітня 2024 року у КЗ КОР «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж» відбулися показові ігри з алтимат фрізбі та проведено опитування серед студентів коледжу, які підготувала і провела викладач фізичного виховання Лілія Савінчева

Алтимат фрізбі – це безконтактна командна гра з летючим диском (фрізбі). Першими почали грати в алтимат студенти Колумбійської школи (Columbia High School) в кінці 60-х років минулого століття. В Україні про алтимат дізналися наприкінці 70-х років. Проте перша команда «Meltdown» була створена лише в 1995 році американцями, що на той час мешкали в Києві. Офіційно розвиток гри в країні починається з формування київської команди «Gigolo» в 2005 році.

Тренувальні заняття серед студентів коледжу Лілія Савінчева проводила протягом квітня 2024 року, в яких взяли участь 86 здобувачів освіти. На заняттях студенти дізналися про історію виникнення та правила гри, а також опанували техніку виконання основних елементів гри: кидки (бекхенд, форхенд) та способи ловіння фрізбі на місці та в русі.

Результати опитування

На питання «Чи були Ви знайомі з грою алтимат фрізбі раніше?» – «так» відповіли – 9% респондентів.

«Чи використовували Ви раніше технічні елементи гри?» – використовували: бекхенд – 56%, форхенд та інше – 28 %.

«Чи задоволені Ви методами подачі матеріалу (вивчення правил гри, опрацювання технічних елементів)?» – 100% відповіли «так».

«Чи хотіли б Ви займатися алтимат фрізбі надалі?» – позитивну відповідь надали 74% здобувачів освіти.

Це лише початок! Алтимат фрізбі має всі шанси стати улюбленим видом спорту для молоді коледжу, адже поєднує в собі азарт, доступність та користь для здоров'я.