Open menu

15 травня 2024 року бібліотекар Тетяна Шелест  для здобувачів освіти 14 ПО(ін) групи (куратор Юлія Літвін) провела інтерактивне заняття з елементами тренінгу «Я і моя майбутня сім’я» (до Міжнародного дня сім’ї). 

«Без сім’ї немає щастя на землі», - твердить народне українське прислів’я. Кожен із нас усвідомлює глибокий зміст закладеного в цьому простому, на перший погляд, вислові. Ми не уявляємо свого життя без рідних людей, які завжди готові зігріти нас теплом і ласкою, любов’ю, бажанням допомогти й розрадити. Материна ніжна турбота, батькова вимогливість і сила, братова підтримка, бабусина доброта… Хіба може бути щасливою людина без усього цього?

Бажаючи звести будинок, ми спочатку йдемо до архітекторів, дивимося проєкт і потім починаємо будувати.  Сімейні стосунки – це найважливіший проєкт у житті людини. Треба зрозуміти себе, усвідомити, яку сім'ю хочеться створити, і тоді щастя та кохання обов'язково прийдуть у сім'ю, що працює над стосунками.

Розкриттю теми заходу сприяли: вправа на знайомство «Це – Я» створила дружню атмосферу; вправа «Будуємо майбутнє» продемонструвала процес побудови хороших взаємин і майбутньої сім`ї; вправа «Асоціація» сприяла розвитку соціальної перцепції, спостережливості;  вправа  «Сліпий і поводир»  дозволила відчути, наскільки можна довіряти іншій людині і брати відповідальність на себе; мозковий штурм  «Цеглинки взаєморозуміння» підказав будувати взаємини, від яких у майбутньому залежить успішність  сімейного життя.

Легенда про створення сімʼї, вікторина  «Родина», притчі «Сімʼя», «Жіноча влада та чоловіча сила» сприяли подальшому формуванню уявлень про сімейно-шлюбні стосунки, хороші взаємини у майбутній сім`ї та усвідомлення того, що всі люди різні і важливо позитивно оцінювати відмінності. Руханка «Оплески» дала можливість розім’яти м’язи та відпочити, релаксаційна вправа «Водоспад» зняла психоемоційну напругу, 

А книжкова виставка «Сім’я – школа любові» та перегляд  відеофільму «Міжнародний день сім’ї» доповнили скарбничку сімейної мудрості.