Open menu

22 травня 2024 року у рамках роботи Платформи взаємодії з випускниками до Білоцерківського гуманітарно-педагогічного фахового коледжу на зустріч із четвертокурсниками завітали випускниці коледжу Вікторія Коряка й Катерина Тимченко. Дівчата не лише поділилися історіями власного успіху у сфері освіти, а й познайомили з проєктами, діяльність яких вони координують. Зокрема, Вікторія розповіла про особливості роботи школи англійської мови The English Studio. А ще The English Studio – місце для розвитку та реалізації власного потенціалу, адже, ставши вчителем у школі, ви  отримуєте:

✔ментора-наставника, який буде допомагати справлятися з викликами та буде підтримувати на шляху до розвитку;

✔розвиток професійних навичок за допомогою програми експертності та авторського відеокурсу;

✔дружню команду, яка завжди підтримає;

✔конкурентну заробітню платню;

✔можливість безкоштовного навчання за кордоном за програмою Erasmus+;

✔перспективи карʼєрного росту – можливість стати ментором чи очолити відділ школи. 

Детальну інформацію про The English Studio можна знайти за покликанням: https://www.instagram.com/theenglishstudiobc/. 

Під час розмови із Катериною Тимченко випускники коледжу дізналися, що в Україні функціонує програма Навчай для України / Teach For Ukraine, яка дозволяє сільським школам залучати кадри з великих міст — прогресивних випускників престижних закладів освіти, які не мають педагогічної освіти, але пройшли суворий відбір та попереднє навчання. Одна із керівниць проєкту, Інна Рахмістрюк, зазначила, що зараз активно йде новий набір на програму вчителювання. Це чудова нагода для тих, хто:

💡шукає цікаве заняття для себе;

💡не проти залягти на дно  ̶в̶ ̶Б̶р̶ю̶г̶г̶е̶ в мальовничому українському селі чи містечку;

💡закінчив університет і не знає куди піти працювати;

💡міркував, але так і не наважувався спробувати свої сили у вчителюванні.

За програмою є можливість поїхати на один, а за бажанням на два роки у невеликі українські містечка чи села, аби попрацювати вчителем у місцевій школі. Впродовж цього часу ви організовуєте позакласні заходи та втілюєте власний проєкт для дітей і розбудови громади😍.

Програма покриває витрати на проживання, також ви отримуєте зарплату вчителя, лідерську стипендію від організації та маєте можливість приєднатися до міжнародної спільноти однодумців «Teach for all». Для чого це потрібно?

Українські діти, які навчаються у сільських школах, відстають від своїх однолітків з міських шкіл в середньому на 4,5 роки (до війни цей розрив був значно меншим). За даними Міністерства фінансів за 2021 рік, вартість навчання для учня в селі для держави вища, водночас середні результати ЗНО випускників сільських шкіл нижчі, ніж випускників міських шкіл. 

На це є ряд причин: 

💡“старіння” професії вчителя;

💡один вчитель на кілька предметів;

💡низьке матеріально-технічне забезпечення;

💡застарілі формати викладання;

💡фокус сімей не на навчанні, а на забезпеченні базових потреб.

Щоб це виправити й зробити таку важливу для наших дітей справу, заповнюйте реєстраційну заяву тут: https://teachforukraine.org/fellows/. А якщо ви дуже хочете, але не можете взяти участь, то поділіться, будь ласка, з тими, кому це може бути цікаво.

Зустріч  довела, що педагогічна освіта відкриває безліч можливостей для тих, хто бажає досягти успіху. Головне – не втрачати свій шанс…