Open menu

У природі немає винагород або покарань, є наслідки

Боб Інгерсол, американський юрист і політик

Із метою привернення уваги до проблем щодо збереження біологічного світу 22 травня світ відзначає Міжнародний день біологічного різноманіття. Саме тому 27 травня 2024 року в читальній залі Білоцерківського гуманітарно-педагогічного фахового коледжу для здобувачів освіти 12 ПО(а) групи бібліотекарями Аллою Ковтун та Тетяною Шелест спільно з куратором групи Ольгою Жало була проведена екологічна година. Розповідь Алли Петрівни дала відповіді на кілька важливих запитань:

♦ Що таке екологія й біорізноманіття та їх значення для людства?

♦ Що таке зміна клімату й чому це питання нині актуальне як ніколи?

♦ Як війна впливає на довкілля?

♦ Які важелі впливу має кожен і кожна з нас?

Студенти розглянули та обговорили проблеми збереження біорізноманіття Землі —вкрай актуальну тему, адже від неї залежить як кліматична стабільність, вирощення продуктів, так і якість життя людей. Продовжила захід дискусія в стилі ток-шоу «Квіти та почуття».                                                                     

Повніше розкрити тему заняття допомогла книжкова виставка «Доля планети в наших руках». На виставці представлені монографії, в яких розглядається стан і перспективи впровадження в Україні Конвенції про біорізноманіття, дається аналіз та оцінка вимог міжнародних договорів із питань збереження та використання біорізноманіття; навчальні посібники, яскраво ілюстровані енциклопедії, популярні та цікаві видання про царство флори і фауни України.