Open menu

Всесвітня організація охорони здоров’я в 1988 році оголосила 31 травня Всесвітнім днем без тютюну. Перед світовою спільнотою було поставлено завдання — домогтися того, щоб в XXI столітті проблема тютюнопаління зникла. XXI століття настало, але проблема не зникла. Боротьба з нікотином триває.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я в світі від причин, пов’язаних з курінням, щорічно передчасно вмирають більше, ніж від дорожньо-транспортних пригод, вживання наркотиків або від СНІД.

Саме тому 31 травня 2024 року у Білоцерківському гуманітарно-педагогічному фаховому коледжі тематичний день був оголошений як No-Tobacco Day. Здобувачам освіти було запропоновано створити тематичні постери щодо шкідливого впливу тютюнових виробів, тютюнових виробів електричного нагрівання, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння, електронних сигарет, нікотинових подушечок та кальянів тощо. Постери узагальнили та систематизували не лише інформацію про шкідливість будь-якого виду паління, а відзначалися оригінальністю та креативністю: «Українці не можуть мати залежність від паління. Незалежність повинна бути в усьому!»