Open menu

13 травня 2024 року з метою зміцнення партнерських зв'язків між Україною та Європейським Союзом у контексті співпраці в освітній сфері Білу Церкву відвідав заступник Голови Представництва Європейського Союзу в Україні, пан Ремі Дюфло. Зустріч відбулася на базі Білоцерківського фахового коледжу сервісу та дизайну. Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж представляли Оксана Косяк, заступник директора з виховної роботи, Аліса Веред, практичний психолог коледжу, та студенти 1 ПО групи Місяць Павло, Чайка Анастасія, 2 ПО групи Вісіцька Ангеліна, Куницька Наталія, 4 ПО групи Музика Ірина, Шома Вікторія, 21 ПОі групи Кушніренко Юлія та 11 СО(ом) групи Сивак Олександра. 

Для здобувачів освіти закладів фахової освіти було проведено лекцію щодо структури Європейського Союзу, його основних інституцій, можливостей, механізмів функціонування та сприяння євроінтеграції студентської молоді до європейського простору.

Лекція пана Дюфло викликала значний інтерес у студентської молоді, яка активно долучалася до обговорення та ставила запитання щодо ролі Європейського Союзу в сучасному світі, а також можливостей, які відкриває ЄС для молоді.

Особливу увагу було зосереджено на таких програмах та ініціативах, спрямованих на підтримку молоді, як: Erasmus+, Horizon Europe тощо.

На заході були присутні поважні гості, зокрема, Ярослав Мороз, голова The Young European Ambassadors (YEAs), та  посли даної ініціативи, Лілія Степченко, голова громадської організації «Kebetas' Association». 

Зустрічі такого рівня сприяють тісній співпраці між Україною та ЄС, відкриваючи нові можливості для української молоді.