Open menu

З 17 червня по 21 червня 2024 року студенти ІІ курсу спеціальності 013 Початкова освіта Білоцерківського гуманітарно-педагогічного фахового коледжу проходили навчальну практику з основ природознавства та краєзнавства під керівництвом викладачів природничих дисциплін – Віри Виноградової, Романа Злочевського, Ольги Литвин, Олени Тимченко.

Практика з основ природознавства та краєзнавства, яка є логічним продовженням вивчення основ початкового курсу природознавства, спрямована на підготовку майбутніх фахівців освіти до комплексного вирішення завдань вивчення об’єктів, явищ і закономірностей природи, формування природознавчої компетентності учнів початкової школи.

Упродовж п’яти днів практики здобувачі освіти знайомились з особливостями проведення метеорологічних спостережень, принципами орієнтування на місцевості, однією з найгарніших річок України, яка вже мільйони років прокладає собі русло через розломи гранітних плит Українського кристалічного щита, – річкою Рось, відвідали дендрологічний парк «Олександрія» Національної академії наук України, на території якого знаходиться декілька штучних озер з місточками і водоспадами, а природні пейзажі органічно поєднані з архітектурними спорудами. Під час екскурсії її учасники мали можливість милуватися ландшафтом парку, в якому налічується близько 2250 видів дерев, кущів та трав’янистих рослин, утворений дубовим лісом у поєднанні з галявинами, луками та водними об’єктами.

У ході практики з основ природознавства і краєзнавства було описано природні явища та процеси, вивчено типових представників флори і фауни річки, луків, лісу, поля, зібрано гербарні зразки. Успішне виконання тематичних творчих завдань дало змогу здобувачам освіти презентувати результати пізнання природи рідного краю.