Open menu

За сприяння Міністерства освіти і науки України, ГС «Освіторія», Національного офісу Еразмус+ в Україні, Національного офісу підтримки eTwinning – NSO в Україні 20 вересня 2024 року у приміщенні Освіторії Хаб відбувся тренінг  для педагогічних коледжів «Підготовка вчителів: тренди, виклики, можливості», у якому взяли участь і представники КЗ КОР «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж» – заступник директора з виховної роботи Оксана Косяк і завідувач навчально-методичного кабінету Олена Счастлива.

Тему заходу було розкрито під час трьох сесій:

  • 1 сесія – Підготовка вчителів: тренди, виклики та можливості для педагогічних коледжів в Україні.

Ігор Балуба, представник Міністерства освіти та науки, ознайомив присутніх із законодавчим забезпеченням закладів фахової передвищої освіти, зокрема, із оновленим Стандартом профільної старшої школи, Професійним стандартом, змінами до освітніх компонентів ОПП тощо.

Юрій Гайдученко проінформував про діяльність ГС «Освіторія», а модератор заходу Світлана Калашнікова – про діяльність Національного офісу підтримку  eTwinning – NSO в Україні.

  • 2 сесія – Програма ЄС Еразмус+: eTwinning –можливості для закладів освіти, які готують вчителів. 

Учасники заходу не лише познайомилися із можливостями програми eTwinning – NSO в Україні, а й відкрили для себе кращі приклади практик, зокрема Луцького педагогічного фахового коледжу.

  • 3 сесія – Жанною Талановою та Світланою Калашніковою було висвітлено напрями Програми ЄС Еразмус+ для педагогічних коледжів: мобільність, розбудова потенціалу, альянси для інновацій, центри досконалості, проєкти співпраці.

На завершення усі учасники заходу відмітили змістовність, інформаційну наповненість, практичну складову тренінгу. Тож  віримо, що незабаром коледж долучиться до нових міжнародних проєктів.