Open menu

30 вересня в читальній залі Білоцерківського гуманітарно-педагогічного фахового коледжу бібліотекарем Тетяною Шелест проведено бібліотечний медіаурок «Найкращі бібліотеки України» (до Всеукраїнського дня бібліотек). 

Бібліотека – це не просто стелажі з книгами, але культурний простір із багатою історією та атмосферою. У цьому переконалися здобувачі освіти 11 ПО(і) групи спільно з куратором Людмилою Титаренко, котрі познайомилися з найцікавішими книгозбірнями із 40 тисяч бібліотек України: 

  • Національна бібліотека імені В. І. Вернадського в  Києві на Голосіївському проспекті, яка у списку найбільших бібліотек світу, знаходиться на 18-му місці, зовсім трохи поступившись книгосховищу Гарвардського університету;
  • Харківська державна наукова бібліотека імені В. Г. Короленка – краща бібліотека України за версією 2014 року і друга після бібліотеки Вернадського за розмірами фонду;
  • Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого займається інформаційним обслуговуванням депутатів Верховної Ради та місцевих рад. 

Книжкова виставка «Дім без книги – як життя без сонця» повніше розкрила тему заходу.

На завершення медіауроку учасники пропрацювали вправу “Хлопчик і телефон”, яка спрямована на актуалізацію знань про вольові риси людини: самоконтроль, цілеспрямованість, вміння стримувати свої емоції та бажання, можливості самовиховання. 

Бажаємо вихованцям нашого закладу цікавих книг і змістовного навчання.