Open menu

30 вересня 2024 року напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня захисників та захисниць України та Дня українського козацтва у КЗ КОР «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж» відбувся благодійний ярмарок.

Ініціаторами ярмарку виступила студентська рада коледжу та заступник директора з виховної роботи Оксана Косяк.

Під час ярмарку всі охочі – студенти, викладачі, працівники коледжу та педагоги КОІПОПК – могли купити фрукти, овочі, соління, національні страви, солодощі, патріотичну символіку тощо. 

Розповідаючи про ініціативу, голова студентської ради Ліза Вакуленко наголосила, що «взяла участь у благодійному ярмарку, оскільки військові на фронті дуже потребують нашої допомоги та підтримки. Волонтерство дає надію на краще майбутнє. Важливо бути разом», — додала дівчина.

Її подруга Даша із бабусею увесь вечір ліпили вареники з картоплею, щоб долучитися до спільної справи. «Серед моїх знайомих багато військових. Я знаю, як їм там тяжко, тому вважаю за потрібне допомагати українським захисникам усіма можливими способами», — зауважила дівчина. А Надійка, яка вночі гасила пожежу від падіння шахеда, вранці вже продавала пиріжки на ярмарку.

Деякі локації вражали своєю креативністю. Так, студенти 31 ПО(і, ін) групи за 15 грн. пропонували заспівати в карооке. Тож попри важку «шахедну» ніч та ранкову повітряну тривогу у вестибюлі коледжу лунали українські пісні під запальні танці.

 «Дуже важливо об’єднувати зусилля для допомоги. Це не лише є можливістю зробити свій внесок у добру справу, а й показати приклад соціальної відповідальності й активної громадянської позиції», — зазначила співорганізатор благодійного заходу Оксана Косяк.

Спільними зусиллями і продавців, і покупців на ярмарку було зібрано 21 656 гривень. Усі кошти будуть спрямовані на потреби наших захисників.