Open menu

2 жовтня 2024 року 75 здобувачів освіти Білоцерківського гуманітарно-педагогічного фахового коледжу стали учасниками кіноклубу до Дня захисників та захисниць України, переглянувши у кінотеатрі імені О. Довженка документальний фільм "Да Вінчі".

Це історія про видатного українського воїна і борця за свободу Дмитра Коцюбайла, який, пройшовши усі небезпеки революції на Майдані, 18-річним юнаком пішов на фронт захищати країну від росіян. За 9-ть років на війні Дмитро став легендарним командиром, який у своїй сміливості і самовідданості слугував прикладом для багатьох побратимів. Фільм мав на меті не лише докладно розказати історію життя великого воїна, а й дослідити еволюцію його становлення як патріота і захисника. Цією стрічкою автори спробували дати відповіді також на питання, що повпливало на формування Да Вінчі, та як молодому юнакові вдалося створити один із найефективніших підрозділів на фронті.

А ще це історія не лише одного самовідданого захисника України, це історія тисяч юнаків та дівчат, чоловіків та жінок, які віддали своє життя за  Батьківщину.