Open menu

07 жовтня 2024 року у КЗ КОР Білоцерківському гуманітарно-педагогічному фаховому коледжі у рамках декади педагогічної майстерності кураторів академічних груп та бібліотекарів відбувся семінар-практикум для кураторів акадмічних груп “Система комунікації в коледжі", який організували та провели заступник директора з виховної роботи Оксана Косяк, голова циклової комісії кураторів академічних груп Юлія Донченко, практичний психолог Аліса Веред. Захід мав на меті покращити професійні компетенції кураторів у взаємодії зі студентами, їхніми батьками та адміністрацією.

Учасники розпочали роботу з вправи "Коло компліментів" для створення довірливої атмосфери. У ході вправи "Ситуаційний аналіз" організатори разом із кураторами обговорювали типові проблеми, зокрема відсутність мотивації та емоційне вигорання студентів. 

Другий блок семінару був присвячений роботі з батьками здобувачів освіти. За допомогою вправ "Парафраз" та "Побудова мостів" куратори відпрацьовували ефективні стратегії комунікації з батьками для вирішення академічних і поведінкових проблем студентів.

Крім того, учасники заходу удосконалили практичні навички писемного ділового спілкування у робочих чатах для батьків та академічної групи.

Захід завершився рефлексією та розробкою планів дій щодо застосування нових підходів у діяльності куратора академічної групи.