Open menu

08 жовтня 2024 року у КЗ КОР «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж» відбулося перше заняття семінару-практикуму «Цифрові інструменти в освітньому процесі коледжу» на тему «Візуалізація навчального контенту. Цифрова мобільність здобувачів освіти на заняттях з різних дисциплін», яке підготувала і провела для викладачів коледжу Наталія Саражинська, викладач  інформатики.

Заняття було спрямоване на вдосконалення навичок організації цифрового освітнього середовища, управління цифровим контентом,  формування культури цифрової взаємодії для педагогічних потреб. Викладачі обговорювали різноманіття  цифрових інструментів для швидкої комунікації з колегами та здобувачами освіти, переваги командної співпраці. Учасники досліджували кількість та значущість сервісів, додатків, розширень в єдиному середовищі закладу освіти Google Workspace for Education. Важливим аспектом визначення пріоритетів для подальшого детального вивчення став список найпопулярніших мобільних додатків штучного інтелекту. 

Окрім того, педагоги практично ознайомилися з мобільними застосунками для організації миттєвого зворотнього зв'язку зі студентами під час лекцій: які інструменти зручні для написання цифрових конспектів лекцій, як швидко зібрати всі конспекти в єдиному документі та перевірити їх. Корисною була й практика зосередження уваги здобувачів освіти під час лекцій з демонстрацією презентацій - формулювання письмових запитань за змістом слайду прямо під час виступу викладача, особливо в нагоді такий досвід стане під час змішаних форм навчання. 

Детальне вивчення потужньої ресурсної платформи Google Art & Culture відкрило нові можливості візуалізації навчального процесу сучасними технічними засобами. Зокрема, створення власних користувацьких колекцій може бути повноцінною вправою або тематичним проєктом для дослідження на заняттях багатьох дисциплін. Широкий спектр експериментальних завдань, вікторин, ігор в Google Art & Culture урізноманітнить заняття з історії, образотворчого мистецтва, музичного мистецтва, фізичного виховання, математики, фізики, а також заняття природничих дисциплін, методик навчання предметів в початковій школі та інформатичних дисциплін.