Open menu

Два роки назад пішла з життя людина неймовірної сили духу та глибокої внутрішньої гідності – Будугай Ольга Дмитрівна. У КЗ КОР «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж» вона працювала викладачем французької мови за сумісництвом. Ми пам'ятаємо Ольгу Дмитрівну як інтелігентну й високоінтелектуальну людину,  талановитого педагога, творчу та креативну особистість. Для багатьох із нас вона була не просто колегою, а по-родинному близькою людиною, порадником, мудрим наставником та рецензентом програм навчальних дисциплін, навчально-методичних матеріалів, що готувалися до видання. Вчитель німецької та французької мов, кандидат філологічних наук, доцент Ольга Дмитрівна блискуче володіла методикою і мала безцінний дар майстерно передавати свої знання, вміння й досвід здобувачам освіти, заохочувала студентів до навчання упродовж життя. Її високий професіоналізм у поєднанні зі щирим захопленням педагогічною діяльністю, наукою, любов'ю до життя стали міцним фундаментом у її становленні як науковця.

У 2024 році за загальною редакцією Г. Токмань  видано збірник наукових праць «Ольга Будугай  –  талановитий педагог, багатогранний філолог, письменниця» (упорядники: Г. Токмань, А. Будугай, М. Пангелова). Статті збірника висвітлюють її наукові здобутки в царинах літературознавства, педагогіки, краєзнавства, а також містять аналіз художніх текстів авторки. У центрі уваги – внесок у розвиток як літератури для дітей, так і вітчизняної науки про дитячу літературу. 

Спогади рідних, колег, друзів, учнів в Україні та за її межами окреслюють постать Ольги Дмитрівни, тепло й багатогранно малюють риси її особистості  –  патріотичної, талановитої, сильної духом, доброї, самовідданої у праці й родинному житті. 

Ознайомитися з науковою спадщиною Будугай О. Д. можна за покликанням: https://drive.google.com/file/d/193VHwSoCGXWKpY9rNzG_jTOxWwnVOpC-/view?usp=sharing