Open menu

Студентська група – це особливий вид колективу, який формується на певний період часу для здійснення навчальної діяльності. Результати цієї діяльності в більшості випадків залежать власне від особистості студента, який навчається, проте мікроклімат у групі або створює сприятливу атмосферу для діяльності, або навпаки.

Тому 15 жовтня 2024 року в Білоцерківському гуманітарно-педагогічному фаховому коледжі в рамках декади педагогічної майстерності кураторів академічних груп та бібліотекарів відбулося відкрите заняття «Колектив починається з мене». Захід проведено куратором Юлією Донченко для студентів 31 ПО(і, ін) групи.

Мета заходу - сприяти створенню позитивного мікроклімату в групі, більш швидкому встановленню товариських взаємовідносин між студентами; виробляти якості, які сприяють згуртуванню студентського колективу; вчити співпереживати; розвивати творчі здібності, комунікативну компетентність, особистісну та міжособистісну чуттєвість, самосвідомість; виховувати доброзичливість, бажання допомагати, почуття чесності, поваги та взаємоповаги, щирості, толерантності.

Заняття допомогло студентам зрозуміти істину: для того, щоб колектив був міцним, треба мати спільну мету, допомагати один одному, розуміти один одного, уміти спілкуватися, любити та прощати.