Open menu

Арттерапія – це метод психотерапії, який дозволяє з допомогою творчості пережити внутрішній конфлікт, тривогу, страх і все, що турбує. Уперше цей термін був використаний британським педагогом і митцем Адріаном Гіллом у 1938 році та отримав широке розповсюдження. Головна мета арттерапії полягає в гармонізації психічного стану через розвиток здатності самовираження та самопізнання.

Саме тому у рамках декади педагогічної майстерності кураторів академічних груп, вихователів та бібліотекарів 10 жовтня 2024 року у Білоцерківському гуманітарно-педагогічному фаховому коледжі для мешканців гуртожитку відбулося відкрите заняття гуртка з Арттерапії на тему "Арттерапевтичні техніки: робота із сіллю" (вихователі Леся Погоріла,  Григорій Ткаченко).

Мета заходу - розвиток креативності та уяви, дрібної моторики рук, зняття стресу та напруги під час воєнного стану шляхом створення позитивного настрою.

Учасники заняття не лише створювали малюнки за допомогою нової техніки, а й поглибили свої знання про властивості солі, обговорили свої відчуття під час виконання творчих завдань.