Open menu

У рамках декади педагогічної майстерності кураторів академічних груп та працівників бібліотеки 17 жовтня 2024 року в читальній залі бібліотеки Білоцерківського гуманітарно-педагогічного фахового коледжу бібліотекарем Тетяною Шелест була проведена патріотична година «Моя Україно! Ти мати єдина на всі покоління й віки» для здобувачів освіти 12 ПО(а) групи (куратор Лілія Нечипоренко).

Виховний захід сприяв формуванню уявлення про Україну як про суверенну державу з давньою історією, багатою культурною спадщиною, розвитку творчого мислення, уяви, комунікабельності, вихованню патріотичних почуттів та любові до рідного краю.

Для учасників заходу проведено шість раундів на звання кращого знавця історії України, її традицій, обрядів, видатних людей та української мови. Згадали імена тих, хто впродовж століть зберігав, розвивав, стояв на сторожі українського слова: Лесі Українки, Григорія Сковороди, Ліни Костенко, Миколи Амосова, В’ячеслава Чорновола, Михайла Грушевського, Катерини Білокур тощо.

Кожен зі студентів розповів про видатного українця чи українку, а також познайомив присутніх із книгами відповідної тематики.

Книжкова виставка «Свою Україну любіть», перегляд фільму «7 чудес України» та пісня «Ми українці» у виконанні Наталії Бучинської переконали нас, що Україна – найкраща у світі земля, благодатна й родюча, з працьовитим красивим народом. Вона викликає захоплення світу й небачену заздрість тих, хто не вважає Україну державою. А ми таки є держава – вільна, велика, незалежна, соборна і єдина. А ще в нас є і буде майбуття – таке ж світле, як сонце, мирне й спокійне, як лан золотого жита, важкі колоски якого хиляться до землі, напоюючи її життєдайною силою.